Cumva jandarmii si huliganii au facut blat?


Categories:

Stim bine ca aseara protestul cumva a degenerat (sau cel putin asa s-a vrut sa se inteleaga) intrucat pe langa ADEVARATII PROTESTARI PASNICI si NON-VIOLENTI au aparut niste „ultrasi„care nu aveau nici o treaba cu protestul ci doar au vrut sa mute in strada luptele pe care le duceau ei cu jandarmii pe station.
(Fac o mica precizare si afirm ca acei asa zisii ultrasi e posibil sa fie oameni bine organizati de catra CINEVA si trimisi acolo cu un scop precis: sa faca rau, din varii motive; si sunt destule, dar nu asta discutam acum. Oricum, eu personal nu vreau sa mai folosesc acest termen de ULTRAS si nici SUPORTER pentru ca in mod sigur un suporter cu bun simt nu ar face ce au facut cei de aseara.)
Chiar toata clasa politica a recunoscut si facut aceasta diferenta, dovada fiind declaratiile de astazi (16.01.202) prin care chiar politicienii declara ca sunt de acord cu oamenii care isi spun pasurile si le inteleg problemele, ii respecta si chiar sunt contienti ca ei nu au nici o legatura cu „huliganii” care atat sambata cat mai ales duminica noapte au devastat centru capitalei, cu precadere, Piata Unirii, Zona Cocor, Tineretului si strazile adiacente.

Mare mi-a fost mirarea sa vad ca in seara de sambata, multi jandarmi desi in prima faza au si-au facut datoria la modul cel mai corect, pe final sub pretextul ca „ajuta oamenii sa intre in legalitate, intrucat protestele spontane sunt ilegale” au prins conform declaratiilor lor, 3 – 4 huligani deja existenti in bazele lor de date, dar mai ales au dus cu forta la sectie multi oameni nevinovati. unii simpli trecatori pe strada.
Dovada aveti in filmuletul de mai jos:

Dupa cum vedem nu prea exista „huligani” adevarati printre oamenii prinsi de ei, dar exista oameni eleganti, oameni normali. oameni in varsta.
De ce?
Care e sensul? Sa zici ca ti-ai facut datoria si ai prins si tu pe cineva?

Ca urmare a desfăşurării evenimentelor din Bucureşti, de sâmbătă şi duminică, se conturează o ipoteză alarmantă: violenţele huliganilor au loc cu acordul forţelor de ordine. Pe de alta parte in noaptea de duminica totul a degenerat complet si evident ca nu din cauza adevaratilor protestatari ci tot a huliganilor care din nou au avut ceva de impartit cu jandarmii.
Si aici o sa ma refer exact la ceea ce da si titlul acestei postari!

Jurnaliştii români au constatat în ultimele două zile o strategie ilogică a Jandarmeriei, dublată de o comunicare publică defectuoasă a ordinelor primite de jandarmi şi a măsurilor aplicate în cadrul evenimentelor din Bucureşti.

Un întreg şir de întâmplări conduc la ipoteza că desfăşurarea violenţelor săvârşite de „huligani” este facilitată de Jandarmeria Română.

Reţinerea protestatarilor paşnici şi inacţiunile faţă de huligani

Sâmbătă, 14 ianuarie, când violenţele au fost de amploare mai mică, Jandarmeria a reţinut oficial 29 de persoane, dintre care numai “3 sau 4” aveau antecedente de tulburare a ordinii şi liniştii publice, ca susţinători fanatici ai unor echipe de fotbal.

Mulţi dintre oameni au fost ridicaţi de pe stradă la întâmplare, fără să fi comis acte de violenţă şi fără să fi fost înarmaţi. Presa a relatat despre intelectuali sau persoane în vârstă (vezi video) bătuţi şi reţinuţi. A fost dusă la secţie chiar şi o întreagă familie – frate, soră şi părinte.

Mai mulţi jurnalişti prezenţi în piaţă au relatat că jandarmii făceau reţineri în mod arbitrar, pentru a panica protestatarii şi a-i determina să se retragă.

Negocierile cu „huliganii” şi evitarea imobilizării acestora

Duminică, 15 ianuarie, violenţele ultraşilor au izbucnit spre finalul zilei, când se dorea stoparea protestelor şi era nevoie de un motiv pentru asta.

Deşi huliganii au săvârşit acte de o violenţa fără precedent, sub ochii forţelor de ordine, aceştia nu au fost încercuiţi pentru a fi băgaţi în dube, ci au fost împinşi într-o altă zonă de acţiune (dinspre Piaţa Universităţii, înspre zona Unirii).

Grupul de ultraşi nu a fost blocat şi înconjurat de blindate, aşa cum s-a întâmplat în trecut în cazul violenţelor comise de gruparea extremistă Noua Dreaptă. Dimpotrivă, jandarmii le-au asigurat un spaţiu deschis de acţiune, abordându-i, permanent, doar frontal.

Jurnaliştii prezenţi între grupul de huligani, care număra câteva sute, şi jandarmi, de asemenea în număr mare, au declarat că forţele de ordine purtau negocieri relativ calme cu autorii violenţelor, în momentele în care aceştia se pregăteau pentru atac. Acestia nu au fost somati să se întindă pe asfalt sau sa ingenunchieze pentru a fi retinuţi.

Strategia de redeschidere a circulaţiei rutiere

Duminică, Jandarmeria şi-a stabilit din nou ca scop principal menţinerea circulaţiei rutiere, ceea ce a făcut împosibilă încercuirea ultraşilor, aflaţi în zona Unirii, departe de protestatarii paşnici din Piaţa Universităţii.
OARE DE CE?

Prin oprirea circulaţiei rutiere şi blocarea tuturor căilor de acces cu transportoare blindate sau cu trupe de jandarmi, indivizii violenţi ar fi fost blocaţi, apoi reţinuţi.

Eforturile permanente de redeschidere a circulaţiei au împiedicat forţele de ordine să acţioneze în mod eficient.

Purtătorul de cuvânt al jandarmeriei motivează de ce nu sunt arestaţi huliganii:
“Sunt tineri, sunt euforici”

În cursul serii de duminică, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat la o televiziune naţională de ce Jandarmeria evită să ridice ultraşii care atacaseră forţele de ordine, jurnaliştii şi protestatarii paşnici: “Sunt tineri, sunt euforici şi nu au reprezentarea mentală a gravităţii faptelor pe care le săvârşesc.
(Asa ca mai bine sa ii lasati sa dea foc Bucurestiului, sa sparga masinile altora, sa darame chioscuri, sa sparga vitrinele magazinelor, sa bata jurnalisti si voi in schimb sa retineti niste oameni la intamplare, chiar nevinovati. Mai rupeti niste picioare la unul care pur si simplu era in trecere – victima colaterala nu? Mai bateti pe unul care pur si simplu filmeaza cu telefonul. De astea)

Toate acţiunile şi inacţiunile Jandarmeriei demonstrează că s-a dorit escaladarea conflictelor astfel încât să existe un motiv credibil pentru stoparea protestelor în prima parte a nopţii. Efectivele de jandarmi au fost supradimensionate, aceştia fiind aduşi la locul desfăşurării evenimentelor astfel, Jandarmeria nu a fost depăşită numeric, ci a aplicat o strategie deosebit de gravă: a încurajat haosul şi escaladare violenţelor, ca apoi să oprească acţiunile protestatarilor în câteva zeci de minute, cu o eficienţă de temut.

Se poate anticipa că evenimentele se vor desfăşura similar şi în serile următoare, astfel încât protestele paşnice să fie oprite pe timp de noapte.
Mai mult decat atat, reprezentati ai galeriei Dinamo, conform ProSport si Antena 3, intentioneaza sa revina si in aceasta seara si „dea piept” cu Jandarmeria si sa imparta din nou pumni, pietre, borduri (bucuria lui Videanu) si altele.
Exista zvonuri conform carora, cineva i-ar fi platit acesti „huligani” sa vina si sa provoace scandal astefel opinia publica sa fie influentata de ideea ca „protestatarii sunt neseriosi si de fapt eu nu protesteaza ci devasteaza Bucurestiul” ca mai apoi „puterea” sa dea noi legi si mai aspre si mai dure pentru ca noi sa fim si mai asupriti.
Asta in afara de faptul ca jandarmii au stiut dar au tinut totul sub control si apoi i-ai instigat pe „ultrasi” sa ii ataci ca apoi ei sa intervina, si sa rezolve totul destul de repede, asa cum am spus si mai sus.

 

Related Images:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.