Respect locotenentului Alexandru GHEORGHE

„Un locotenent din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii a sosit, în uniformă, în mijlocul protestatarilor din Piaţa Universităţii din Capitală  si a facut declaratii de sustinere la adresa protestatarilor.”

„Un gest simbolic, devenit posibil prin sacrificiu de sine, a fost făcut luni seara de către un militar, în Piaţa Universităţii din Bucureşti.”

„Locotenentul Alexandru Gheorghe, în vârstă de 27 de ani, s-a alăturat luni 23 ianuarie, în jurul orei 21, protestatarilor din Piaţa Universităţii. Îmbrăcat în uniformă militară, acesta a declarat că este solidar cu românii care protestează.

Lt. Alexandru Gheorghe a spus că şi-a asumat în mod conştient riscurile prezenţei sale în piaţă şi că a fost dispus să facă acest sacrificiu, pentru a le transmite românilor că inclusiv persoane care lucrează în armata română, în jandarmerie şi în alte structuri de securitate ale statului sunt de partea protestatarilor.”

„Tanarul lucrează de 8 ani în armată, si spune s-a alaturat protestului din Piata Universitatii din respect pentru această naţiune şi pentru a le demonstra că „Armata nu i-a părăsit„.
El afirma ca are 3100 de lei leafa, se afla pe functie de maior in cadrul unitatii din care face parte, si stie foarte clar ca risca sa fie arestat si ce repercursiuni ar avea acest gest de curaj.”

Am un salariu foarte bun, 31 de miloane de lei vechi pe lună. Deci nu banii m-au adus aici, ci dorinţa de demnitate. Aici sunt părinţii mei, sunt fraţii mei sunt rudele mele. Nu mai suport să fim călcaţi în picioare. Am lăsat un document de 12 pagini, pe un stick, unor apropiaţi. El este manifestul meu. Nu mi-e frică, eu aş fi putut fi în Afganistan acum, dar îmi iau măsuri de precauţie pentru a se afla adevărul„.

 „Eu am jurat credinţă ţării, nu unui guvern! Acum sunt liber sufleteste. Sa vedem daca voi mai fi si maine liber fizic!

Toata stima si admiratia mea, pentru el si pentru oamenii ca el.

Ulterior a fost invitat in exclusivitate la Antena 3 unde a dezvaluit la larg motivul protestului sau. Tot acolo a fost si „avertizat” de un „superior”, nu merita sa ii dau numele intrucat si atunci incerca sa dea o alta conotatie gestului curajosului locotenent. Dupa ce a incercat sa politizeze discutia si cumva sa sugereze ideea cum ca opozitia ar avea legatura cu protestele dar si cu gestul sau, ii explica tanarului ca risca destul de multe consecinte si ca este ilegal ceea ce a facut el intrucat si-a incalcat juramantul.
Insa dand o mare dovada de tact, curaj, inteligenta si bun simt, Alexandru Gheorghe afirmand ca nu se teme de repercursiuni, i-a replicat superiorului sau:

In conformitate cu articolul 118 al Constitutiei Romaniei, Armata este subordonata exclusiv vointei poporului pentru garantarea suveranitatii, a independentei si a unitatii statului, a integritatii teritoriale a tarii şi a democratiei constitutionale.
Vointa poporului este aceea de schimbare a actualei puteri, a presedintelui si a guvernului. Eu sunt alaturi de popor.
Am jurat credinta acestei tari si am jurat sa o apar chiar si cu pretul vietii mele.
 ”
(Moment in care toata lumea a inceput sa aplaude in mod spontan)

Dar ca sa intelegi in detaliu las in continuare acest clip:

SUBLIM? SAU CE!?
Asa cum spunea Nicolae Iorga:

„Odata cu mortii nostri, murim si noi!”

Ca sa parafrazez as spune ca:
„Odata cu noi, mai traiesc odata si mortii nostri, astfel prin oameni ca Alexandru Gheorghe mai traiesc odata toti detinutii politici care au luptat pentru un ideal unii platind cu libertatea, altii chiar cu viata”

Avem nevoie de asemenea oameni, pentru ca doar prin ei putem sa mai salvam ceva!

Toti cretinii care pana acum ma persiflau si imi spuneau ca sunt un idealist cand spuneam ca exista inca oameni patrioti si ideea de PATRIOTISM si ca principiile mele legate de VALORILE MORALE culminand cu DEMNITATEA si RESPECTUL fata de tine insuti si de aproapele tau, sunt supreme, SA IA AMINTE SI SA INTELEAGA (daca pot) GESTUL ACESTUI OM, sa crape de rusine si sa stea in „cotetul” lor la caldura si sa comenteze aiurea ca doar atat stiu ei sa faca, atunci cand altii fac asemenea gesturi pe care ei nu le inteleg si nu le concep! 
(Pe de-o parte pentru ca sunt prea prosti ori prea ignoranti, pe de alta parte pentru ca sunt prea frustrati ca exista oameni precum locotenenul Alexandru Gheorghe!)

Asta inseamna dragii mei SA MORI PENTRU DEMNITATE!
INCA ODATA RESPECT! 

O lupta-i viata, deci te lupta! Cu dragoste de ea, cu dor!

15 comments for “Respect locotenentului Alexandru GHEORGHE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.