Respect celor care au demonstrat ca EXISTA si au ceva de spus


Categories:

Sub deviza:
„PENTRU DREPTATE SI ONOARE, NU NE TREBUIE APROBARE”, ROMANII AU IESIT IN STRADA SA ISI CEARA DREPTURILE!

Stima si RESPECT pentru cei care au fost in Piata Universitatii, kilometrul 0 al democratiei, la fel si pentru cei ce au iesit in tara: Constanta, Cluj, Ploiesti, Iasi, Drobeta Turnu Severin, Tulcea, Buzau, Timisoara.
Ei sunt adevaratii romani si reprezentantii nostri! 
MARE MARE RUSINE pentru „sclavii” de la TVR (nu generalizez, ci ma refer la aia ce se stiu si executa ordine) care si aseara si azi au dat „mai nimic” de la protestele de acolo, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. In schimb dau muzica populara, inTrecerea Anilor, ca si cand totul ar fi normal. Inca odata o dovada clara ca TVR-ul desi e platit din banii nostri, pe 3 cai, cu toate acestea ei sunt mana dreapta a lui Basescu.
O alta manipulare este lipsa functionarii LIVE a camerei montate in Piata Universitatii?
Oare de ce? E ceva pur intamplator? S-o fi defectat exact in momentul asta in care 1000 de oameni protesteaza?

Inca odata BRAVO lor si bravo jurnalistilor adevarati care toata ziua au fost acolo si au relatat orice miscare!
Unul chiar a fost luat acum luat de o salvare SMURD, pentru ca i-a fost spart capul, sangera abundent si camera i-a fost sparta.
Asta nu mai e DEMOCRATIE!
Pe de alta parte respect ideea de ordine si respect dar nu suport jandarmii care sub pretextul ca ajuta oamenii si ii sprijina pe protestari, (cel putin asta declara pe tv si alte canale media) dar in fapt provoaca protestatarii, ii lovesc, ii incita, dar mai rau decat atat executa ordine care vin de sus!

Imi pare rau ca acum nu sunt si eu in BUCURESTI…
(asa ca daca esti acolo, demonstreaza ca EXISTI si nu traiesti degeaba! Daca nu mai rezisti sa fii furat si prostit pe fata, FA CEVA!)

A nu se confunda asta cu  instigarea la violenta!
Cereti-va drepturile pasnic!

UPDATE

Revin cu mai multe detalii care probabil iti pot fi de folos gasite aici:

Legalitatea unui protest nedeclarat in prealabil!

In articolul 3 din legea adunarilor publice nr. 60/1991 republicata in 2004 http://www.jandarmeria-caras-severin.ro/documente/lg_60_1991.pdf scrie simplu si clar ca sa inteleaga toata lumea:
Art.3: “Nu trebuie declarate in prealabil adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile culturalartistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum si cele care se desfasoara in exteriorul sau in incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. […]”
In Constitutia Romaniei se stipuleaza ca orice cetățean al României are drepturi fundamentale:
1. Dreptul la apărare (garantat prin Constituție – art. 24)
2. Dreptul la liberă circulație (garantat prin Constituție – art. 25)
3. Dreptul la liberă exprimare (garantat prin Constituție – art. 30)
4. Dreptul la informație (garantat prin Constituție – art. 31)
5. Dreptul la participarea la întruniri publice (garantat prin
constituție – art. 39)

In cazul in care veti primi amenzi, va puteti preleva de articolul nr. 3 din legea 60/1991 republicata in 2004 precum si de articolele nr. 24, 25, 30, 31, 39 din Constitutia Romaniei, in motivarea din contestatii, argumentand ca manifestatia din orasul dumneavoastra a fost:
1. Fie manifestare culturala – in desfasurarea careia bannerele / portavocile si alte instrumente constituiau decorul unui act cultural contemporan,
2. Se comemorau 3/4/5… zile de la demiterea domnului Raed Arafat sau de la anuntul public de distrugere a sistemului de urgenta in sanatate din Romania
3. Daca manifestarea are loc in fata Ministerului Sanatatii, atunci manifestarea se desfasoara in fata unei institutii publice, adica a unei persoane juridice de interes public. In acest fel manifestarea din orasul dumneavoastra poate fi considerata ca intrand sub incidenta art. 3 (Legea 60/1991), coroborat cu articolele mai sus mentionate din Constitutie, drept pentru care, aceasta manifestare nu trebuia declarata in prealabil la primaria orasului dumneavoastra.
De asemenea, pentru cei care vor avea/au probleme cu amenzile din partea Jandarmeriei sau Politiei, ca urmare a participarii la acest eveniment minunat:
Model de contestare a amenzii:http://www.infomg.ro/storage/Photos/contestatie_standard.doc.
Contestatia standard trebuie modificata cu datele dumneavoastra si datele orasului dumneavoastra. Contestatiile trebuie depuse la Judecatoria orasului dumneavoastra. In cazul Bucurestiului trebuie depusa la Judecatoria din sectorul in care are loc manifestatia.

De asemenea, daca cunoasteti numele si functia organului de ordine care a redactat procesul verbal / amenda, este recomandat sa ii faceti o plangere penala pentru abuz in functie.
Model Plangere Penala: http://www.infomg.ro/storage/Photos/plangere%20penala.pdf.
Este mentionat in model unde se depune plangerea penala. Jandarmii sau politistii care va abordeaza trebuie legitimati (cere-i numele si prenumele, precum si functia). In acest fel, veti obliga organul sa mearga si sa dea cu subsemnatul la Procuratura, creand astfel precedente pozitive in respectarea drepturilor cetatenesti la exprimare libera.

Legitimarea
Daca un politist sau un Jandarm doreste sa va legitimeze, aratati actul de identitate, fara a-i urma la sectie sau fara a le inmana actul dumneavoastra de identitate. Fiti pregatiti cu actele de identitate la voi, si nu refuzati legitimarea dumneavoastra, pentru ca organele de ordine mentionate (doar acestea) au dreptul sa va legitimeze.

Pentru a va pregati cat mai bine, va rog sa consultati Kitt-ul de Nesupunere Civica redactat de activistii campaniei Salvati Rosia Montana, care au peste 11 ani de experienta in actiuni directe: http://www.infomg.ro/storage/Photos/kit%20de%20nesupunere%20civica.pdf

Pentru cei care se intreaba de ce nu e mai elegant sa se faca o cerere de autorizare a manifestarii publice:
Manifestarile publice nu se autorizeaza, pentru ele nu se solicita cereri de autorizare. Legea adunarilor publice nr. 60/1991 nu prevede in textul sau asa ceva. Va rog sa cautati cu ‘search’ termenul ‘autoriza’ in textul legii si nu il veti gasi.

Constitutia Romaniei:
Articolul 39 Libertatea intrunirilor
Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara nici un fel de arme.

Orice amenda sau represiune a unor proteste, inclusiv a grevelor, este NECONSTITUTIONALA!
Pur si simplu, asa cum NECONSTITUTIONALA este si pretentia asa-ziselor “autoritati” de a impune vreo autorizare a unui protest…
Mai mult decit atit, Jandarmeria ar trebui sa se… autoamendeze, pentru ca “reprezentantii statului” erau inarmati pina-n dinti!
Sub pretexul ca „ajuta oamenii sa intre in legalitate” (ce mai expresie, halal ajutor) au batut si dus cu forta o groaza de oameni nevinovati.
Cine a dat pe bune cu pietre sa plateasca!
Cine nu nu sa mearga la medicul legist ori sa faca plangere penala in cazul in care au fost agresati, bruscati, amenintati!

Articolul 20 Tratatele internationale privind drepturile omului:
(1) Dispozitiile constitutionale privind drepturile si libertatile cetatenilor vor fi interpretate si aplicate in concordanta cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului, cu pactele si cu celelalte tratate la care Romania este parte.
(2) Daca exista neconcordante intre pactele si tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte, si legile interne, au prioritate reglementarile internationale, cu exceptia cazului in care Constitutia sau legile interne contin dispozitii mai favorabile.
Desigur, “dispozitii mai favorabile” PENTRU CETATENI, nu pentru guvernanti…

Jandarmeria, Victoria şi Cotroceniul – mâna pe carte, tovarăşi !!!

“Va rog sa va IMPRASTIATI !!!
Sau folosim FORTA !” ( ameninta comandantul jandarmeriei)
SI AU FOLOSIT-O IN EXCES, FARA SA MAI TINA CONT DACA UNII AU FOST PASNICI SAU ALTII VINOVATI DE CEVA!

Deci frica si planul lor (nu a jandarmilor evident, ci a celor „de sus” ) este sa tina lumea cat mai dezbinata, imprastiata, derutata, pentru ca stiu ca daca oamenii se unesc…

Aveam o vorba pe care le-am si spus-o de cateva ori unor prieteni:
” Inainte de 1989 toti oamenii erau uniti, aveau acelasi ideal. II UNEAU GREUTATILE!
In prezent oamenii sunt dezbinati. II DESPART INTERESELE”

Dar se pare ca de cateva zile, romanii s-au trezit din nou si s-au unit pentru o idee, un principiu, pentru un ideal.
Ce faceti? Va imprastiati?  Sau …. CONTINUATI?

 

Related Images:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.