DESPRE EDUCATIE FINANCIARA SI SOLUTIA SPRE UN PROFIT REAL
„Liniștea financiară nu înseamnă achiziționarea diverselor lucruri. Înseamnă să înveți să trăiești cu mai puțin decât produci, ca să poți să cheltui și totusi să mai rămâi cu alți bani pe care să îi investești. Nu poți câștiga până nu faci asta!”
A face si a avea bani multi nu inseamna aproape nimic daca la final de luna, ramai tot aproape de ZERO, asta pentru ca faci atat de multe cheltuieli cat iti permite bugetul, fara insa sa te gandesti daca iti este de folos in vreun fel, sau daca timpul pierdut pentru a obtine acei „BANI MULTI” merita cu adevarat…
Sau poate era de preferat sa faci altceva pentru tine, pentru sufletul tau, pentru cei care „merita” si care te fac sa te simti implinit, in loc sa alergi ca un robotel dupa BANI, BANI, BANI si atat.
Mai rau decat atat, sunt cei care isi consuma si mai mult timp (practic toata ziua, toata viata) sa faca bani, doar ca nici macar nu fac multi sau destui, ci foarte PUTINI.
Asta e cazul cel mai putin prolific, dar si cel mai intalnit.
Concluzia este una simpla.
Faci 1450 lei? Vei cheltui 1450.
Faci 1000 – 3000 de euro luna? Vei cheltui fix suma aceea.
Mult sau putin, pana la urma e ceva RELATIV. In afara de faptul ca iti schimbi un pic „eticheta” si nivelul de trai, in final nu e mare diferenta, daca privim situatia de la un alt nivel si nu doar superficial.
DE CE?
E simplu, pentru ca majoritatea oamenilor (indiferent ca produc mai multi sau mai putini bani) sunt „setati” sa consume, sa cheltuie, sa ia cat mai multe lucruri (unele total inutile, dar poate la moda, poate sa atraga atentia, sa etapeze, sa fie apreciati, validati, etc) de aici si termenul de SOCIETATE CONSUMERISTA!
Si atunci pentru a face diferenta intre „saracul ala” si „sefu’ la bani” multi incearca sa mearga la restaurante super scumpe, la cluburi „da fitza” sa isi ia super masini, gadgeturi, ceasuri super scumpe etc.
PRACTIC EI CUMPARA STATUT SOCIAL si nu fac neaparat asta pentru ca si-o permit. E cumva ciudat acest tip de comportament insa e real, mai ales in zona noastra.
Un lucru e cert: la final de luna VEI RAMANE PE ZERO, INDIFERENT DACA AI SALARIUL MINIM PENTRU CARE AI LUCRAT CA UN SCLAV, ORI CATEVA MII DE EURO PENTRU CARE AI LUCRAT TOT CA UN SCLAV.
Si atunci?
Ce e de facut? Pai sa incepem cu o idee clara si realista.
Reiau fraza initiala si scopul acestei postari – ESENTA:
„Liniștea financiară nu înseamnă achiziționarea diverselor lucruri. Înseamnă să înveți să trăiești cu mai puțin decât produci, ca să poți să cheltui și totusi să mai rămâi cu alți bani pe care să îi investești. Nu poți câștiga până nu faci asta!”
Totodata repet ceea ce spun de peste 15 ani – pentru a reusi, pentru a fi impliniti, impacati cu noi insine, implicit a fi fericiti, e nevoie SA FACEM DOAR CEEA CE NE PLACE, PENTRU CA DOAR ASA VOM AJUNGE SA FACEM BINE.
Astfel nici nu vom simti vreodata o presiune psihica, o plictiseala, o rutina, indiferent ca am fi stat 2 ore sau 20 la lucru, pentru ca repet FACEM CE NE PLACE si tot astfel vom simti cat e de simplu sa punem banii sa lucreze pentru noi si nu invers.
Incercati daca puteti SA LUCRATI PENTR VOI, PENTRU VISUL VOSTRU, PENTRU IDEILE VOASTRE nu pentru ale altora, sau daca nu puteti, macar LUCRATI PE PROIECTE si nu ca angajati pe termen lung.
Asa, nu doar ca veti face mai multi bani intr-un timp mai scurt, dar chiar veti fi tratati cu mai mult respect, cu mai multa seriozitate, mai mult profesionalism.
Si apoi INVESTITI, nu doar cheltuiti. Miliardarii planetei nu au facut bani pentru ca au cheltuit, ci pentru ca au crezut in ideile lor, au investit in ele iar cei ca voi sa cheltuie mult sa le aduca tot lor profit, nu voua.
Si atunci?
DE CE SA NU FACI SI TU LA FEL?
Succes!
😉