INTERVIU CU MINE – LUMEA versus EU


INTERVIU CU MINE – LUMEA versus EU!

Lumea:
– ALIN, DE CE EȘTI SINGUR?
NU ÎȚI ESTE GREU?
NU VREI ȘI TU SĂ FII CU CINEVA?
NU SIMȚI NEVOIA ASTA?

Eu:
– Singurătatea, mai corect spus SOLITUDINEA, este probabil cea mai mare dovadă de curaj a unui om și totodată calea spre #LIBERTATE.

Așa cum am spus-o întotdeauna, o tot repet:
„OAMENII SE NASC SINGURI ȘI MOR SINGURI!”
Fie că le place să accepte asta, fie că nu.
Restul este doar o iluzie și un stereotip ipocrit sl unei societăți defecte, care cere mult și nu oferă nimic, care e plină de lupi moraliști și de judecători, dar numai când e vorba de #Celălalt.
Iar acum, realist vorbind, majoritatea relațiilor nu se întâmplă pentru că scopul lor ar fi IUBIREA (cum ar fi corect și firesc) ci FRICA DE A STA SINGUR și mai ales frica de A MURI SINGUR.
Mai adaug și NEVOIA DISPERATĂ A OAMENILOR (slabi și neîncrezători în special) de a DEPINDE DE CINEVA, de a fi VALIDAȚI de cineva, fără să înțeleagă că SECRETUL ESTE SĂ TE AUTO-EDUCI, SĂ TE FORMEZI CA OM, SĂ ÎȚI CREEZI NIȘTE VALORI ȘI PRINCIPII DE LA CARE SĂ NU TE ABAȚI PENTRU NICIUN PREȚ, SĂ CREZI ÎN TINE, SĂ EVOLUEZI ȘI SĂ MERGI PE DRUMUL TĂU!
Abia apoi poți deveni relevant pentru cei din jur, dar mai ales constient TU față de TINE ÎNSUȚI ca entitate.
Abia atunci înțelegi că este important SĂ FII OK TU CU TINE dinspre interior spre exterior și astfel și numai astfel cei din exterior vor simti asta și te vor trata ca atare prin feedbackul scontat.
Clar unii te vor admira, alții te vor detesta (tocmai pentru că ești atat de calm și de echilibrat tu cu tine) dar în mod sigur niciunii nu te vor uita, nu te vor putea ignora!

Lumea:
– CE ÎNSEAMNĂ PENTRU TINE SINGURĂTATEA?

Eu:
Singurătatea e un concept și aș mai spune eu – O STARE DE SPIRIT: în doze echilibrate poate fi un lucru foarte bun, în doze exagerate poate să ducă la depresie, frustrare sau la altfel de leziuni ale sufletului.
Din păcate asta este și problema majorității…
Cred că cel mai rău este să-ţi fie frică de singurătate şi cred că trebuie să ai puterea să o priveşti foarte tare în ochi şi să ţi-o şi asumi.
Până la urmă știm foarte bine că majoritatea care sunt în doi, nu sunt neapărat #ÎMPREUNĂ în adevaratul sens.
Ei nu știu ce înseamnă conceptul de #NOI, de asta aproape mereu vorbesc despre „EU și TU” dar nu despre NOI.
De aici și celebra frază „MAI BINE SINGURI DECÂT SINGURI ÎN DOI” sau „SUNTEM ÎMPREUNĂ DAR SEPARAT!”
Și atunci, LA CE BUN?
Mai bine SINGUR dar profund și ok tu cu tine, tocmai ca să poți fi ÎMPREUNĂ cu adevarat atunci cand va apare persoana potrivita și nu doar „o persoană cu nevoia de a aparține cuiva”.

Lumea:
– DE CE ȚI SE PARE TIE ATÂT DE IMPORTANT SAU DE ESENȚIAL SĂ FII SINGUR?

Eu:
– Mi se pare absolut important ca oamenii să-şi poată lua timp pentru ei, pentru a se înțelege, cu bune și cu rele, pentru a se accepta, pentru a se recunoaște. Dar cred că e o treabă ce ține și de de cum știi să te „joci” cu singurătatea.

Lumea:
– TU TE ÎMPACI BINE CU EA? Cel putin așa reiese…

Eu:
– Da, eu sunt un om care se simte foarte bine singur.
Poate și pentru că sunt un spirit liber, mai „boem” mai artistic, sau poate tocmai pentru că mi-am dat timp să înțeleg cum funcționez, eu dar si firea umană în general și să fiu acum atât de realist.
Cel putin eu am curaj să afirm asta, chiar dacă știu că nu este simplu.
Nu am nevoie de public în afara scenei.
Îmi plac oamenii, dar nu sunt dependent de ei. ÎMI PLACE PUBLICUL, dar nu confund ARTISTUL cu OMUL și nici OMUL cu PERSONAJUL.
Există genul ăsta de oameni care au nevoie de „public” oriunde se duc, oameni care vor să fie în centrul atenţiei.
Si asta în viața reală. NU PE O SCENĂ, NU ÎNTR-UN CLUB!
E NEVOIA AIA DISPERATĂ DE VALIDARE DESPRE CARE SPUNEAM MAI SUS!
Eu nu simt aşa.
Pe de altă parte, nici nu sunt atât de disperat după singurătate încât să fac din asta un scop. Spun doar ca imi este ok asa.
ÎMI PLACE pentru ca AM STIUT SA MA ADAPTEZ! Am fost foarte mult timp singur, în sentimentul clasic în care nu am avut o relaţie. Una din aia „clasică precum au cei mai mulți, dar în care de fapt nu au aproape nimic”.

Au fost perioade lungi în viaţa mea în care am fost singur din punctul ăsta de vedere, a fost şi greu, a fost și bine, dar cred că singurătatea te ajută cumva să te raportezi la tine într-un mod mai profund.
Până la urmă, când şi-a luat decizia de a merge mai departe, inclusiv Iisus s-a dus în pustiu 40 de zile.
Ce ne spune chestia asta?
Că de fapt marile decizii le luăm singuri.
Asta este esenţa: în faţa marilor alegeri suntem foarte singuri.
Fie că e vorba de alegeri profesionale, fie că e vorba de alegeri de viaţă, singurătatea nu poate fi evitată, dacă vrei să performezi, dacă vrei să fii relevant, dacă vrei să lași ceva în urmă și mai ales, DACĂ AI ÎNȚELES CĂ TU AȘA EȘTI, CĂ AȘA TE-AI NASCUT îți urmezi calea.

Lumea:
– SPUNEAI CĂ ÎȚI PLACE SĂ FII SINGUR ÎN AFARA EVENIMENTELOR SAU A SCENEI, ASTA ÎNSEAMNĂ CĂ AI TENDINȚA DE A RESPINGE INTERACȚIUNILE CU OAMENII?

Eu:
– Ba din contră…
Asa cum spunea la un moment dat si T. Chirila:
„Îmi place să fiu singur în mijlocul oamenilor, cred că aşa pot să mă definesc cel mai bine. Îmi plac marile aglomerări, dar unde aş putea să ma descurc și singur.”
Nu resping pe nimeni, sunt foarte sociabil, mi-a placut psihologia mult; extrem de mult încât pot înțelege sau cel puțin ASCULTĂ aproape pe oricine, într-o lume în care aproape NIMENI NU MAI AUDE PE NIMENI, de ascultat nici nu se mai pune problema…
Și tocmai pentru că sunt atât de mulți cu probleme, dar atât de puțini dispuși să te asculte ori capabili să îți dea o solutie la nevoie, înțeleg că deocamdată sunt singurul care mă poate face bine, de asta cateodata am nevoie de timp cu mine…
SĂ MĂ REINCARC!

Lumea:
– ȘI ATUNCI, CARE CREZI TU CĂ ESTE SOLUȚIA?

Eu:
– Soluția ar fi să ne acceptăm așa cum suntem, nu cum am vrea să părem; să ne acceptăm trecutul în primul rand, să înțelegem că PREZENTUL și CEEA CE SUNTEM ACUM ESTE DOAR REZULTATUL A CEEA CE AM GANDIT si FACUT ÎN TRECUT, de asta e nevoie să ni-l asumăm așa cum este, la nevoie să schimbăm ceea ce nu ne place, “să punem cărămizi noi” așa cum îmi place mie să spun și să CREĂM UN NOU “EU” de care să fim măcar mulțumiți dacă nu mândri, atunci când VIITORUL VA FI DEVENIT PREZENTUL DE ATUNCI!
“Trecutul e o fundaţie şi e bine să fim foarte legaţi şi conectacţi în trecut, altfel etajele superioare, s-ar prabusi!”
Si practic aceste etaje reprezintă fix prezentul și viitorul, adica EU CEL DE ACUM și EU CEL DIN VIITOR.
Asta nu înțeleg oamenii…
Că dacă nu faci pace cu trecutul și cu tine însuți, nu poți fi ok nici în prezent, nici în viitor cu tine, de asta cu atât mai mult nu vei reuși să fii ok cu cei din jur.
Practic oamenii caută speranță, ajutor, dar nu în ei cum ar fi firesc ci ca alții să le dea soluția, când doar ei înșiși și-o pot da.
DACĂ AR INTELEGE ASTA, MAJORITATEA AR FI ACUM FERICIȚI ȘI NU DEPRESIVI, TRIȘTI , FRUSTRAȚI SAU RĂI!

Lumea:
– ȘI ALTCEVA?

Eu:
– Altceva…
Cred că e momentul să înțelegem că mai întâi trebuie să oferim necondiționat și abia apoi să ne gândim poate, poate, să primim vreodată ceva, dar nu neapărat la schimb.
De asta îi și spune neconditionat.
Dar oamenii fac fix invers…
Mereu cer înainte, au pretenții…
Dacă primesc li se pare ceva firesc, se obișnuiesc cu asta, iar apoi când nu mai primesc se supără, se enervează al naibii de tare, chiar jignesc și uită că de fapt nimic nu ni se cuvine, că nimeni nu ne este dator cu nimic și că soluția este SĂ FACEM CEEA CE SIMȚIM ori SĂ NU FACEM DELOC dacă nu simțim și totodată SĂ NE BUCURĂM DE CEEA CE PRIMIM.
SĂ ÎNȚELEGEM CĂ SUNTEM DE MULTE ORI NISTE NOROCOȘI PENTRU ANUMITE PERSOANE, EXPERIENȚE, SENZAȚII TRĂITE ȘI CĂ O MARE PARTE DINTRE OAMENI NU PRIMESC NICIODATĂ ASTA.
Să mai înțelegem și că este datoria noastră să fim mai buni, să ne mai şi iertăm, atât pe noi cât și pe cei ce ne greșesc, tocmai pentru că sunt mai slabi ca noi, sau mai puțin înzestrați de la natură, pentru că dacă ne batem zilnic, dar în acelaşi timp suntem şi victime propriilor noastre neputinte și slăbiciuni, nu vom ajunge nicăieri!
La un moment dat chiar spuneam cuiva:
„- AM NEVOIE SĂ NU AI NEVOIE!”

Lumea:
– CE ÎNSEAMNĂ PENTRU TINE A FI UN OM RĂU?

Eu:
Un om rău este cel care îi răneşte conștient pe ăia de lângă el, dar dintr-un motiv ce îi vine din subconștient.
Poate că în viziunea lui crede că are “motive”.
Poate că rautatea îi vine de undeva tot din trecut, pentru că a fost LIPSIT DE IUBIRE, de ATENȚIE, de ÎNȚELEGERE, de EMPATIE.
Si acum doar refulează.
Dar asta nu îi scuză și nu îi dă dreptul să fie rău. Să refuleze în felul ăsta.
Important este să înveți să fii bun, tocmai pentru că altii poate nu au fost atât de buni cu tine; să înveți să te iubești tu pe tine, pentru că doar asa vei putea iubi cu adevarat și pe alții și vei deveni demn de iubire, dar mai mult ca orice: ai grijă să nu-i răneşti pe cei de lângă tine!

Lumea:
– SUNĂ BINE CE SPUI ȘI DA, SUNĂ CUMVA CORECT!
CÂND AI AVUT TIMP SĂ STUDIEZI ȘI SĂ ÎNȚELEGI TOATE LUCRURILE ASTEA?

Eu:
– FIX ÎN PERIOADA ÎN CARE AM FOST SINGUR!
V-AM SPUS DOAR CĂ ASTA ESTE SOLUȚIA….

Cel puțin până apare THE ONE – atunci vom putea CREA ÎMPREUNĂ și duce totul la alt nivel, fiind amandoi căliți și trecuți prin același “film”.

Dar sa fie “the one” cu adevarat, altfel, a fi al meu este de neprețuit decât a fi al cuiva care nu te „simte” fără explicații.
Glumesc.
Nimeni nu aparține nimănui, dar ați înțeles metafora!

#AlinNICOLESCU
#FreeSpirit
#ALLinONE
#OmLiber
#ALTFEL
#MyStyle
#MyLife
#MyPurpose
#OutOfTheBox
#sapiosexual
#EnjoyTheLife
#TotulȘiTotușiNimic

Related Images:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.