Sunt totul si totusi nimic! De-ale mele LA MULTI ANI MAJESTATE!

LA MULTI ANI MAJESTATE!


Categories:


‎” Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri. Aşa să ne ajute Dumnezeu! „ 
Regele Mihai , Parlamentul Romaniei, 25 octombrie 2011

Un discurs plin de substanta orientat asupra valorilor fundamentale care conteaza cu adevarat in ziua de astazi. Pacat ca nu avem mai des asemenea evenimente.
Astfel s-a marcat un moment din istoria tarii.

Dramatic este ca in ziua de azi trebuie sa suportam exact opusul: oameni lipsiti de caracter, de bun simt si de cultura.
Niste ignoranti lipsiti de moralitate si plini de ei care sufera de multe complexe de inferioritate.
Ma deranjeaza ca sunt „multi dar prosti” care apleaca urechea la tot ce spune „tentativa de presedinte” care ne conduce acum, care nu au inteles ca lipsa de cultura si de istorie nu are nici o legatura cu realitatea si chiar cred ca Regele si-a tradat vreodata tara. Tradare nu e ce a facut regele in 1947 ci ceea ce fac astia din ziua de azi, cand dau petrolul pe gratis la unguri, cand dau aurul tarii pe nimic la americani, sau la fel se intampla cu zacamintele de cupru.
NU CUMVA SUBMINAREA ECOMONIEI NATIONALE ESTE DE FAPT ADEVARATA TRADARE?

Si ca faptul ca pe 25 octombrie este totodata si Ziua Armatei Romane nu este altceva decat inca o dovada solemna si totodata un dar adus regelui in anul 1944 de catre armata romana, prin eliberarea teritoriului de la Carei:

Atunci, la 25 OCTOMBRIE 1944, militarii Diviziei a 9-a Infanterie au degajat, la Carei, ultima brazda de pamant romanesc aflata sub ocupatia hortista, incununand astfel lupta si jertfa zecilor de mii de combatanti pentru eliberarea Ardealului, lupta inceputa in Carpatii Orientali, chiar in noaptea de 23/24 august 1944. Astfel s-a eliberat intreg teritoriul de 43.492 kmp, ocupat prin Dictatul criminal de la Viena, refacandu-se in partea de Vest adevaratele hotare de stat ale Romaniei. Si asta prin jertfa a 49.744 de militari (morţi, răniţi şi dispăruţi), a caror oase odihnesc in Monumentul de la Carei (D-zeu sa-i odihneasca pe cei care cu cinste, onoare si spirit de sacrificiu, au reantregitRomania). În cursul luptelor au fost eliberate 872 de localităţi între care 8 oraşe.”
La multi Ani, Armata Romana!
 

La fel si Boc, face o mare gafa si afirma ca nu a participat la discursul regelui pentru ca a trebuit sa se prezinte din respect la sarbatorirea armatei romane, dar el nu a inteles ca acea armata romana de atunci avea un comandant suprem, eroul al Romaniei, Regele Mihai care practic este singura persoana din acea vreme in viata, care face legatura dintre trecut si prezent, si probabil ca Ardealul de Nord si Ardealul de Est (din care face si Boc parte) nu ar mai fi fost astazi in Romania!
Dar e prea greu sa inteleaga toate aceste detalii!
Unii ori chiar sunt ignoranti ori extraordinar de prosti.
Mai cu seama varianta a doua mai ales ca a gresit si anul, in loc de 1944 a zis 1945…
O arde asa patriot dar nici macar nu se informeaza catusi de putin.

In incheiere, revin la discurs si afirm cu mandrie ca astazi am invatat cum trebuie sa gandeasca un adevarat barbat de stat, care pune mai presus de orice, interesul tarii, al oamenilor si nicidecum interesul personal.
LA MULTI ANI MAJESTATE!

Related Images:

1 thought on “LA MULTI ANI MAJESTATE!”

  1. BRAVO pentru postare!
    M-a uimit cata simplitate si eleganta exista in omul asta!
    Macar de-am invata ceva din atitudinea lui pe parcursul diverselor situatii cu care s-a confruntat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.