TransilvAero Show 2011


Categories:

Salutare!
Desi de la ultima „cafea” nu am mai dat nici un semn, revin acum cu o postare noua ce sper sa iti capteze atentia catusi de putin!
Mai zilele trecute am fost la un super eveniment aviatic, ce a avut loc la Clinceni: TransilvAero Show 2011, ediția cu numarul 4.
Concret este vorba despre multa ARTA, multe ore de antrenament, mult risc, pasiune si dedicare intrutotul si DA sunt oameni care ajung sa duca totul la extrem pentru cateva momente de magie!
Asa cum reiese si din comunicatul de presa, „la TransilvAero Show 2011 , editia IV-a, care a avut loc la Clinceni in 4 iunie, cinci multipli campioni mondiali au executa acrobatii demonstrative care ne-au taiat rasuflarea, la propriu.”
Si cand spun asta ma refer la: Jurgis Kairys (Lituania), Peter Besenyei (Ungaria), Svetlana Kapanina (Rusia), Francesco Fornabaio (italia) si Zoltan Veres (Ungaria).

Pilotii romani de asemenea ne-au oferit reprezentatii spectaculoase si am simtit pe bune adrenalina urmarind zborurile acrobatice ale formatiilor Aeroclubului Roman si Iacarii Acrobati, Hawks of Romania, Vulturii tricolori etc.

Evenimentul de la Clinceni are o dubla semnificatie. Este in primul rand o editie omagiala, inchinata regretatului pilot de acrobatie, Mihai Dobre Tone. Iar pentru ca se desfasoara in prima sambata de dupa Ziua Internationala a Copilului, dedicam acest spectacol aviatic copiilor, carora le-am pregatit o serie de momente speciale.”

TransilvAero Show, editia a IV-a, a fost prezentat de Mihaela Radulescu si comentat de Andrei Lucescu, specialist in tehnica de aviatie.  Dar mai multe detalii cu ce a fost acolo vei vedea in filmuletele ce urmeaza!
Enjoy!
Sa incepem cu Zoltan Veresh, unul dintre cei mai buni piloti straini, asta cel putin din punctul meu de vedere: curaj si nebunie cat cuprinde! WOW!

Continuam pe aceeasi linie cu unul dintre cei mai buni piloti de la noi acum si anume George Rotaru:

Trecem acum si la zborurile in formatie si incepem cu Vulturii Tricolori:

Si mai mult pot sa spun ca mi-au placut Hawks of Romania: cat cata precizie iti trebuie sa reusesti asa ceva?
Formatie de 4 + 1″- forma de romb si apoi lance – simetrie perfecta. ARTA! DE VIS!

Si cel mai mult mi-au placut Iacarii Acrobati. Iti pun aici prestatia din timpul zilei

Iar in ceea ce urmeaza evolutia de noapte si totodata cea cu care s-a incheiat evenimentul. Ai aici un super spectacol pirotehnic si simulare de lupta in aer si atac la sol.
A fost o supriza super super frumoasa!
Chiar nu se astepta nimeni la asa ceva. Iata:


Iar finalul apoteotic evident s-a facut printr-un adevarat show de artificii, arta la propriu, probabil cel mai tare vazut de mine pe acest an, ca sa nu zic in ultima vreme:


Saptamana aceasta urmeaza sa aiba loc, tot la Clinceni, un alt mare eveniment si anume „Sarbatorirea a 70 de ani de existenta a parasutismului in Romania: 10 iunie 1941 – 10 iunie 2011”.
„Vor fi împreună la această manifestare paraşutişti militari veterani de război, militari care au servit ţara sub drapelul de luptă al unităţilor de paraşutişti, cadre militare în activitate, în rezervă şi în retragere, toţi cei care au vibrat şi mai vibrează încă la ideea de înălţare prin saltul cu paraşuta. Li se vor alătura toţi cei care le apreciază şi le susţin truda şi vor să fie solidari cu spiritul de corp al paraşutiştilor militari.
Din program:

Paraşutãri de masã
Lucru relativ pe cupolã
Aterizãri la punct fix
Acrobatie aerianã
Salturi în tandem
Lansãri din elicopter
Motoparapante
Expozitie de tehnicã militarã şi civilã”
Daca reusesc si eu un salt in tandem cu parasuta clar o sa zic si la propriu si la figurat ca mi-a pus Dumnezeu mana in cap!
BE THERE, I’LL BE THERE ANYWAY!

Related Images:

1 thought on “TransilvAero Show 2011”

  1. DA! BRAVO!
    La modul cum ai prezentat acest eveniment nu avea cum sa nu ne capteze atentia.
    Prin postarea ta ai reusit sa ne transpui acolo…alaturi de,,nebunii aerului”, sunt senzationali!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.