Ieri


La prima vedere ar putea parea un simplu cuvant, sau o zi: cea dinainte de azi.
Insa eu m-am gandit sa numesc asa un mix cu MUZICA DE IERI.
Am dorit sa readuc muzica ce a facut „ravagii” la acea vreme, dar care atunci cand este ascultata si in prezent, „rupe” sufletele celor ce au trait atunci. Atfel retraiesc inca odata acea perioada.
Asa cum spunea si Nicolae IORGA:
Odata cu mortii nostri, murim si noi!
Imi permit sa il parafrazez si sa spun:
Odata cu noi mai retraiesc odata si mortii nostri!

Am stat destul de mult sa creez acest mix, am editat si re-editat fiecare piesa in parte (sunt doar franturi nu piese complete) dar nu imi pare rau pentru ca vorba aia: „arta cere sacrificii”, insa sunt mai mult ca sigur ca la final cineva tot va varsa cateva lacrimi.
L-am facut cu drag, dar mai ales l-am facut ca si alternativa la ceea ce se face acum.
Nu spun ca nu e ok „POPCORN-ul” de astazi, insa muzica de IERI parca era mult mai intensa, mult mai sincera si chiar transmitea ceva. Altceva in afara de sunete. Acum avem doar un „sound” bun, care prinde la public, ies bani nimic de zis, dar parca e SEC si MORT!
Cumva pare ca in muzica romaneasca din prezent avem pe de-o parte POPCORN si pe de alta MANELE.
TRIST NU?
Evident ca exista si alte genuri, si artisti buni dar acum ma refer ca in topuri sau in trenduri doar astea 2 curente sunt.

Dar sa revin la mix: in principiu am incercat sa pun muzica de ascultat mai mult decat de dansat sau altfel spus nu am mixat ca in club ci ca la radio. Melodiile cumva se succed prin treceri line, usoare, bazate pe ce transmite piesa, pe mesaj si nu pe „beat”, astfel ca de data asta nu vreau sa transmit ca in celelalte mixuri de asta vara, sentimentul de distractie, mare, soare ci sentimente pure traite intens: sinceritate, durere, iubire, melancolie, si pe final incredere.
DAR MAI BINE TE LAS PE TINE SA LE DESCOPERI!
Pentru download te rog sa intri aici
De ascultat ai playerul de mai jos, banuiesc ca te descurci cu el!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.